STIRI
Minim 5 sfaturi la achizitionarea unui ATV nou


inapoi la lista

Minim 5 sfaturi la achizitionarea unui ATV nou
Minim 5 sfaturi la achizitionarea unui ATV nou
Cumpararea unui ATV nou, indiferent ca e primul sau nu, reprezinta un moment aparte, atunci cand simti mirosul de nou, de plastic, cauciuc si metal din fabrica, cand totul straluceste si te imbie sa pleci in prima tura. Insa entuziasmul si nerabdarea trebuie stavilite inainte de plecarea in cursa, pana cand verificarea starii ATV-ului asigura ca lucrurile sunt in regula, sigure si stabile. Nu trebuie uitat faptul ca in timpul asamblarii, pot fi omise componente, iar unele imbinari pot fi realizate gresit, din graba.

Atunci cand e vorba de un distribuitor de incredere, de la care ai mai achizitionat, ori ti-a fost recomandat ca serios sau se vorbeste ca isi face treaba ca la carte, ATV-ul trebuie sa nu-ti furnizeze vreo surpriza neplacuta, dar si in cazul acesta o verificare preliminara nu strica deloc. In timp ce in cazul in care nu ai informatii din abundenta despre dealer si nu ai mai achizitionat de la el, recomandarea se transforma in obligatie de a verifica.

Desigur, nu e recomandat nici sa stai sa urmaresti fiecare piesa daca exista, daca este bine imbinata, pentru ca totusi ATV-ul nu trebuie sa-ti vina chiar demontat ca intr-un joc de puzzle, iar distribuitorul trebuie sa-ti furnizeze totusi un vehicul, nu un joc “cum sa-mi construiesc propriul ATV”.

De aceea, e recomandata verificarea urmatoarelor 5 aspecte, pentru un plus de siguranta:

1. Fixarea rotilor

Desi sfatul pare putin ciudat, o roata sau mai multe care au joc in ax reprezinta o mare problema si un potential pericol. Jantele trebuie bine fixate, suruburile bine stranse, iar verificarea nu necesita mult timp pierdut si nici o desfasurare de forte si unelte.

 

TireLugs

 

2. Presiunea aerului din anvelope

Niste roti dezumflate nu sunt o bucurie pentru nici un rider, dar nici cu umflarea rotilor nu trebuie exagerat. In general, presiunea rotilor trebuie verificata inainte de calatorii si ajustata umflarea cauciucurilor si in functie de natura terenului accidentat pe unde e programata iesirea.

 

Mini-Pro-Tire-Inflator-Action

 

3. Nivelul uleiului

Uleiul reprezinta sangele ATV-ului, nici mai mult, nici mai putin, de aceea verificarea uleiului trebuie sa fie un obicei bine inradacinat, in special inainte de calatorii, dar si in timpul acestora. Atunci cand e vorba de un ATV nou, este foarte important sa se obtina informatii de la dealer cu privire la ulei, daca exista si ce tip, ce tip de ulei este recomandat pentru modelul respectiv, daca exista prescriptii speciale. Un ATV de calitate, viabil si longeviv este recomandat de un motor sanatos, iar acesta nu poate fi sanatos decat cu respectarea indicatiilor privind uleiul.

 

OilLevel

 

4. Franele

Sigur ca verificarea si reglarea franelor tin de evidenta si normalitate (ca de altfel si celelalte recomandari), insa asa cum ziceam, putin temperat entuziasmul si acordare de putina atentie si se poate realiza diferenta dintre o calatorie impresionanta si camera de urgente. Franele trebuie testate inainte de primul drum, fie si pentru simplul fapt ca pot veni prea rigide sau prea relaxate din fabrica, iar utilizarea lor astfel poate crea probleme unui rider incepator sau dimpotriva, experimentat.

 

atv-rear-brake-master-cylinder

 

5. Pozitia pilotului

Din nou din categoria evidentei, dar foarte important, pozitia pilotului depinde de la caz la caz. Iar aici avem in vedere in primul rand accesibilitatea, modul prin care pilotul poate sa aiba la indemana toate comenzile principale, ghidonul, franele, acceleratia, schimbatorul etc. Apoi e vorba si de confortabilitate. In cazul unei iesiri de durata, statul in aceeasi pozitie timp indelungat poate deveni nu numai neplacut, dar si suparator, de aceea trebuie avuta in vedere si o pozitie cat mai putin obositoare. Nu ezitati sa solicitati recomandari de la distribuitor in ceea ce priveste pozitia ideala de pilotat, fara sa omiteti furnizarea unor informatii esentiale, de genul experientei conducerii vehiculelor ATV, genul de activitate pe care vreti s-o desfasurati cu astfel de vehicul (sport sau utilitara), genul de teren pe care vreti sa va incumetati si altele.

 

p14_673

 

Pe langa aceste sfaturi, nu ezitati sa va informati la distribuitorul ATV-ului dvs. cu privire la orice aspecte va intereseaza si vi se par relevante si nu considerati ca pierdeti vremea, daca va documentati asupra diferitelor aspecte legate de ATV.

Galerie foto:


ATV Kawasaki noi la cele mai mici preturi din Romania. Importam si distribuim toata gama de atv Kawasaki in Romania. Pentru detalii legate de atv-uri, preturi, oferte, accesorii, piese si service vizitati site-ul nostru de prezentare si nu ezitati sa ne contactati telefonic sau pe mail. Cumpara acum direct de la importator. Ofertarea este disponibila si in rate sau leasing.